Dan is het nu weer tijd voor
DOKTER VAN OS LEGT UIT
In dit wekelijkse vragenuurtje geeft Van Os antwoord op de meest prangende kijkersvragen

Wat is corona nu eigenlijk?

Corona, ook wel afhaalgriep genoemd, is een bacterie die is uitgevonden door twee aziatische vleermuizen en een speenvarken uit Maasmechelen. Het wordt verspreid door televisiemasten en 5G of zoiets weet ik veel.

Moet ik anderhalve meter afstand houden van mensen op straat?

Nee, zolang je maar in hun elleboog niest.

Hoe kunnen mijn partner en ik de quarantaine het beste doorbrengen?

Het verstandigst is om in elke kamer een Glock 17 binnen handbereik te hebben. Een kleiner kaliber kan ook, maar ik zou niet gaan voor een uzi, een kettingzaag of een Browning Double Automatic Shotgun. Je wilt je partner kunnen overrompelen voordat hij kans ziet zijn arsenaal voor de dag te halen.

Wat adviseert u mensen in deze tijd?

Vertrouw altijd op je jaloezie. Dat je rancuneus bent wil nog niet zeggen dat je niet door allerlei talentloze gematste voorgetrokken gendercorrecte kutschrijvers uit de grachtengordel benadeeld wordt.

Ik bedoelde eigenlijk met betrekking tot corona.

O, in dat geval adviseer ik mensen om alle tips op internet klakkeloos over te nemen. Er zit vast wel iets goeds tussen.

Maar is context niet belangrijk bij het zoeken naar antwoorden op internet?

Context is altijd belangrijk. Als iemand tegen je zegt: ‘Steek maar in je hol’, dan kun je wel beledigd gaan staan wezen, maar als je net een kunstpenis hebt besteld op funpoepert.nl dan is het misschien een nuttige gebruiksaanwijzing. Ik bedoel maar.

Houdt u zich aan de maatregels?

Regelmatig.

Columniste Arzu Aslan zegt dat witte mensen hun plaats moeten kennen in het racismedebat, want ze zijn geen slachtoffer en hebben dus minder recht van spreken. Wat vindt u daarvan?

Daar ben ik het volmondig mee eens. Voorts vind ik dat iemand die zelf nooit is neergeknuppeld door een stroper zich niet sterk mag maken voor zeehondjes.

En dan nu de laatste vraag.

Het antwoord is nee.